DKT
Etusivu Terapia Yhteystiedot Terapeuttiluettelo Linkit
bambu2web1 bambu2web
FadeBehindTitle
  Ilmoituksia
Bambu3web

Kliinisen käyttäytymisanalyysin (KLKA) erikoistumiskoulutus Tampereella 2014 – 2015 (30 op)

 

Ladattava esite (pdf)

 

Kaksipäiväinen seminaari Tampereella 21.-22. lokakuuta 2013 ”DIALEKTINEN KÄYTTÄYTYMISTERAPIA PERHEILLE JA PAREILLE”

Professori ALAN FRUZZETTI

University of Nevada, Reno, Yhdysvallat

Ladattava esite (pdf)

HOITOSUHTEESTA

Kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa hoitosuhde nähdään avoimena yhteistyösuhteena. Hoidot perustuvat yksilölliseen ongelma-analyysiin, joka tehdään terapian alussa. Hoidon kohteet määritellään tarkasti, ne valitaan ja niiden toteuttamisesta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Hotomenetelmien valinnassa otetaan huomioon kaikki ihmisen reaktiosysteemit ja niistä saatu empiirinen tieto, ei ainoastaan esim. uskomuksia, asenteita ja odotuksia. Terapiassa korostuu harjoittelu- ja ongelmanratkaisupainotus ainutkertaisten oivallusten korostamisen sijasta.

MITÄ ONGELMIA JA SAIRAUKSIA VOIDAAN HOITAA NÄILLÄ MENETELMILLÄ?

Kognitiivisen käyttäytymisterapian tehokkuus on todettu sadoissa tieteellisissä tutkimuksissa ja se on saavuttanut tunnustusta kaikkialla maailmassa erityisen tehokkaana ja tieteellisesti tutkittuna terapiamuotona. Tällä hetkellä on olemassa käyttäytymisterapeuttisia hoitomenetelmiä lähes kaikkiin psykiatrisiin, neurologisiin ja terveyspsykologisiin ongelmiin ja häiriöihin ja monien ongelmien hoidossa nämä hoitomenetelmät on osoitettu parhaiksi psykologisiksi hoitomenetelmiksi. Alueita, joilla käyttäytymisanalyysin ja kognitiivisen käyttäytymisterapian hoitomenetelmät ovat osoittautuneet erityisen tehokkaiksi ovat esim. ahdistuneisuus-, pelko-, ja masennusongelmat, syömis- ja unihäiriöt, oppimisvaikeudet, seksuaaliset ja muut parisuhdeongelmat, huono itseluottamus, väärinkäyttöongelmat, skitsofrenia ja erityyppiset stressiongelmat ja yleiseen terveyteen liittyvät ongelmat sekä lapsuuteen ja kehitysvammaisuuteen liittyvät häiriöt.

Verrattaessa kognitiivista käyttäytymisterapiaa muihin psykoterapiamuotoihin sillä on tavallisesti saatu parempia tuloksia kuin muilla. Millään alueella ne eivät ole olleet huonompia kuin muilla terapiamenetelmillä. Eräs uusi hoitoalue on rajatilahäiriöt, joiden hoidossa kognitiivisella käyttäytymisterapialla on myös saatu hyviä tuloksia. Maailman laajimmassa ja perusteellisimmassa psykoterapiatutkimuksessa (Grawe ym. 1994) juuri kognitiivisen käyttäytymisterapian menetelmät saivat parhaat tulokset. Tämä saavutus perustuu suuresti siihen kokeelliseen ja tieteelliseen traditioon, johon tämä terapiamuoto perustuu. Huonoksi osoittautuneet menetelmät on yksinkertaisesti hylätty.

Tuomisto, M. T. (toim.) (1997). Käyttäytymisanalyysi ja kognitiivinen käyttäytymisterapia. Tampere: Suomen käyttäytymisanalyysin ja kognitiivisen käyttäytymisterapian yhdistys r.y.

Lähde: Grawe, K., Donati, R. & Bernauer, F. (1994). Psychotherapie im Wandel. Von der Konfession zur Profession (4. Auflage). Göttingen: Hogrefe.

KOGNITIIVISEN KÄYTTÄYTYMISTERAPIAN HOIDOT JA MENETELMÄT

TÄRKEIMMÄT KOGNITIIVISEN KÄYTTÄYTYMISTERAPIAN MENETELMÄT

KÄYTTÄYTYMISANALYYSI


Tulevia tapahtumia    WiseMind Psychotherapies

 

  • Koulutusta dialektisesta käyttäytymisterapiasta (DKT) sekä konsultaatiota DKT:n mukaisen hoito-ohjelman aloittamisessa.
  • Työnohjausta henkilöille ja työryhmille, jotka hoitavat moninaisen diagnoosin omaavia, haastavia,vaikeaksi koettuja potilaita.
  • Koulutusta kognitiivisesta käyttäytymisterapiasta ja käyttäytymisanalyysistä.

Yhteydenotot sähköpostilla

bubble1 bubble1a bubble1b bubble1c

Etusivu

Psykoterapia

DKT

Yhteystiedot

Terapeuttiluettelo

Linkit

DKT Etusivu Terapia Yhteystiedot Terapeuttiluettelo Linkit